Rosa Prichard

DECENTERING THE VISITOR: A CRITICAL REFRAMING OF BORNHOLM'S EXTRACTED LANDSCAPES

STUDIO 2A
BUILDING DESIGN AND TECHNIQUES

Watch the full project:

This thesis explores the unlikely intersection between post-industrial landscapes and tourism. Sited at Opals√łen, a disused granite quarry on Bornholm, it explores how architecture can unfold the potential of such places, through poetically framing their contradictory beauty and brutality. The typology chosen to do this with, is the visitor center. However, rather than encouraging passive consumption through gift shops, cafes and exhibitions, here the visitor is encouraged to experience the nature and history of the place in a slow and engaged manner, as they meander through a series of architectural interventions within the landscape.