Jesper Asferg Scheel

‘ROUND AND ROUND, WE GO’
- The velodrome imagined as an homage to the legacy, sounds, and emotions of cycling.

STUDIO 2B
Computational Building Development and Transformation.

Watch the full project:

‘Round and Round, We Go’ is a project that rebuilds the existing velodrome in Aarhus into a modern indoor track. The new velodrome is situated inside the existing track, as both the existing stand and track is preserved.

The project aims to re-introduce passion and emotion into the sport of cycling. Through the revitalization of track cycling and the spectating experience, the project seeks to revive the drama and myths that made me, and numerous others fall in love with the sport and its history.

Everything from travel to the event and the velodrome itself, has been designed with a new perspective on spectating, focusing on both the visual and audible experience.