Helena Feld

''VETERANERNES HJEM - NATURENS HELING AF KRIGENS SÅR''

STUDIO 2C
BYGNINGSKULTUR OG TEKTONIK

Watch the full project:

Mit afgangsprojekt, Veteranernes Hjem, har til formål at forbinde og samle Forsvarets Veterancenters behandlingstilbud med de frivilligt drevne veteranhjem, hvor der i projektet er særligt fokus på veteranbo - her kan man under et behandlingsforløb bo i naturen helt for sig selv.

I Danmark skønnes, at der i gennemsnit altid er ni veteraner, som bor i de danske skove. Dette er veteraner med svær PTSD, som i den grad har brug for at blive understøttet. Veteranerne er dem, der har udmøntet den officielle danske sikkerheds- og udenrigspolitik i praksis og ved, at det har kunnet koste dem livet eller førligheden. Desværre er vi ikke gode nok til at tage os af de mest skadede veteraner, når de vender hjem.

Efter at have undersøgt indsatser på veteranområdet, konstaterer en evaluering fra Forsvarsministeriet 2020 en mangel på et specialiseret botilbud med rehabilitering for veteraner med svær PTSD. Med erfaring fra tidligere semestre, hvor helende arkitektur med fokus på naturens påvirkning af menneskets psyke har været en selvvalgt interesse, er naturen i dette projekt et centralt element. Derfor er projektet placeret i Rold Skov, hvor skoven - naturen - er en stor del af rehabiliteringen, som man kender det fra sundhedsskove og terapihaver.